Annonce

Annonce

Teknikrummet til generalforsamlingen i 2021

Karin Stanvskær, medlem af ØL, undrer sig over, at de ekstraordinære generalforsamlinger afholdes digitalt. Foto: Joachim Plaetner Kjeldsen

Er en digital generalforsamling i orden?

DEBAT: De to kommende ekstraordinære generalforsamlinger planlægges afholdt digitalt, men er det i orden og lovligt, når nu corona ikke længere forhindrer fysisk fremmøde?

Af: Karin Stavnskær, medlem af Økologisk Landsforening

Digitale generalforsamlinger har hjulpet mange foreninger gennem corona-krisens mange forhindringer, men det har hele tiden været ment som en undtagelse. Derfor undrer det mig, at de to (heraf specielt den sidste) kommende ekstraordinære generalforsamlinger i Økologisk Landsforening planlægges afholdt digitalt, i en periode hvor corona ikke længere forhindrer fysisk fremmøde. Er det i overensstemmelse med foreningens vedtægter og gældende lovgivning at afholde de to møder digitalt?

Bestyrelsen skriver, at man kan stemme uden at deltage i generalforsamlingen, og man kan stemme efter generalforsamlingens afslutning. Altså får deltagerne ikke afstemningsresultatet inden mødets afslutning. Er det i overensstemmelse med foreningens vedtægter og gældende lovgivning? Det virker umiddelbart besynderligt, og det er ikke en praksis, jeg før har oplevet.

Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening, svarer herunder på spørgsmålet:

Vedtægterne for Økologisk Landsforening forholder sig ikke til, hvorvidt generalforsamlinger henholdsvis ekstraordinære generalforsamlinger skal foregå ved fysisk fremmøde eller digitalt.

Resultatet af afstemningen offentliggøres umiddelbart efter afstemningens afslutning. Det betyder formelt set, at den ekstraordinære generalforsamling først slutter, når resultatet offentliggøres. Denne metode er valgt for at give så mange tilmeldte medlemmer som muligt adgang til at stemme. At udvide generalforsamlingens varighed er legitimt og anvendt af andre, senest set ved generalforsamlingen for Merkurs Andelskasse.

Flere artikler fra samme sektion

Børn elsker dyr. Så hvad går galt?

ESSAY: Børn værdsætter dyr langt mere, end voksne gør. Deres verden er fyldt med bamser, Gurli Gris og alskens dyr, men når de vokser op, mister de forbindelsen til naturen og lærer aldrig, hvor kødet kommer fra.

06-07-2022 11 minutter Debat,   Dyrevelfærd

Folkets økologi

FORPERSONENS ORD: Den økologiske bevægelse skal have vokseværk. Det er en vision og mission, at økologien skal vokse, og derfor skal vi ud blandt folk.

06-07-2022 4 minutter Økologisk Landsforening,   Debat

Nu kan jeg endelig høste frugten af mit arbejde!

BLOG: Jeg er omsider begyndt at kunne høste de første grøntsager fra min køkkenhave. Følelsen af at spise noget, man selv har dyrket, gør det al besværet værd.

30-06-2022 3 minutter